Αυτή η χορταστική συνταγή μελιτζάνας είναι ένα χορταστικό πιάτο χωρίς κρέας. Ο συνδυασμός μελιτζάνας, σάλτσας ντομάτας και λιωμένου τυριού είναι μοναδικός.
Συστατικά
- Σπρέι λαδιού για τηγάνι
- 1 μεγάλη μελιτζάνα χωρίς τη φλούδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας Cretan Mama
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη, μερικώς αποβουτυρωμένη
- 1 κ.σ. παρμεζάνα ξερή τριμμένη
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 260°C. Στρώνουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας (ή αντικολλητικό αλουμινόχαρτο) που είναι ανθεκτικό στη θερμότητα. Ψεκάστε το χαρτί με σπρέι λαδιού.
- Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους ¼ ίντσας. Τοποθετήστε τις φέτες στο ταψί. Ψεκάστε με λάδι. Καρυκεύστε με αλάτι, μαύρο πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Ψήνουμε τη μελιτζάνα για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Γυρίστε τις φέτες μελιτζάνας από την άλλη πλευρά. Ψεκάστε ξανά με λάδι. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 10 λεπτά ακόμη, αλλά προσέχετε τη μελιτζάνα για να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγεται.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C.
- Τοποθετήστε τις μισές από τις ψητές φέτες μελιτζάνας στον πάτο μιας λαδωμένης κατσαρόλας 1 λίτρου. Απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας Cretan Mama στα κομμάτια της μελιτζάνας και τα πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα.
- Τοποθετήστε τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας από πάνω. Τα αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας Cretan Mama και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και με την παρμεζάνα.
- Ψήστε την μελιτζάνα μέχρι να ροδίσει και να αφρατέψει, για περίπου 15 λεπτά. Αφήστε το φαγητό να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.