Συστατικά
- 225 γρ. άψητα ζυμαρικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 450 γρ. σάλτσα ντομάτας Cretan Mama
- 3/4 φλιτζανιού σαντιγί
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα
- Αλάτι & πιπέρι για γεύση
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Βράστε μια μεγάλη, αλατισμένη κατσαρόλα με νερό για τα ζυμαρικά σας και ψήστε τα al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ (μόλις αρχίσουν να ψήνονται τα ζυμαρικά), προσθέστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας Cretan Mama, την κρέμα και το καρύκευμα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει βελουτέ. Αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας (θα πρέπει να αναβράζει πολύ απαλά, οπότε ίσως χρειαστεί να χαμηλώσετε τη φωτιά).
- Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα όσο χρειάζεται. Εάν η σάλτσα είναι λίγο πολύ όξινη, προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα (προσθέτουμε λίγο από το βρασμένο ζεστό νερό για τα ζυμαρικά αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή). Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικη παρμεζάνα από πάνω.