Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι σε κύβους
- 1 κιλό 90% άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν* -προαιρετικά
- 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 625 γρ σάλτσα Cretan Mama
- 425 γρ κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
Οδηγίες
- Προσθέστε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για δύο λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέστε τον κιμά στην κατσαρόλα. Θρυμματίστε τον με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρέψτε για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέστε τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, τη ζάχαρη, την σάλτσα ντομάτας, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά το καγιέν. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέτουμε το ζωμό και τα στραγγισμένα φασόλια. Ανακατέψτε καλά.
- Όταν έλθει σε χαμηλή βράση, χαμηλώστε τη φωτιά (χαμηλή προς μέτρια-χαμηλή) για να σιγοβράσει απαλά το τσίλι, ακάλυπτο, για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήστε το τσίλι να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε.